• Το σχολείο μας συμμετείχε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με απαγγελίες και μεταφράσεις ποιημάτων σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά), με ποιήματα ποιητών, αλλά και μαθητών μας και με δύο ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι μαθητές μας για τους πρόσφυγες σε δίγλωσση παρουσίαση (ελληνικά και αγγλικά). Ήταν εξαιρετική η παρουσίαση και η άνεση των μαθητών μας να χρησιμοποιούν με ευχέρεια τις ξένες γλώσσες. Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά με δική του πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Ηλίας Γιαμουρίδης. Την ευθύνη για την όλη οργάνωση είχε η καθηγήτρια των αγγλικώνΕλένη Εγγλέζου.Μπράβο παιδιά!

 

 • Την Πέμπτη, 20-10-2016, οι μαθητές μας του προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου απόλαυσαν ένα διαφορετικό μάθημα σχετικά με τη ζωή και το έργο του Διονυσίου Σολωμού από τον Ηλία Πολλάτο, Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης και τις συνεργάτιδές του: με παραστατικό και εύληπτο τρόπο έγινε η σύνδεση εποχής, ζωής και έργου του Διονυσίου Σολωμού από τον Ηλία Πολλάτο και οι συνεργάτιδές του διάβασαν με θεατρικό τρόπο αποσπάσματα από το έργο του Σολωμού καθώς και από επιστολές και η Έλενα τραγούδησε α καπέλα την Ξανθούλα.   Εξαιρερική εμπειρία, τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους.  

 

 • Την Παρασκευή, 21-10-2016, η Α΄ και η Β΄ Λυκείου παρακολούθησαν στο δημοτικό θέατρο της Πεύκης τη θεατρική παράσταση "Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο", με θέμα τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο και το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στις γενιές. Ευχαριστούμε το ΠΕ.Α.Π. και την πρόεδρό του Μαρίνα Σταυράκη για τη δράση αυτή προς τους μαθητές της πόλης μας. 

 

 • Την Τετάρτη, 26-10-2016, οι μαθητές μας εόρτασαν μαζί με Πευκιώτες συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας στο Κ.Α.Π.Η. της ΠΕΥΚΗΣ την εθνική μας επέτειο για την 28η Οκτώβρη 1940, μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΚΟΙ.ΠΑ.Π κ. Αντώνη Τσελέντα. Οι μαθητές μας τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική σχετική με την επέτειο, απάγγειλαν κείμενα και πρόβαλαν βίντεο. Μαζί τους τραγούδησαν με όλη τους την ψυχή και οι συμπολίτες μας της άλλης γενιάς, που αρκετοί από αυτούς έζησαν την περίοδο αυτή. 

 

 • Στις 18-19 Νοεμβρίου 2016 το σχολείο μας συμμετείχε στο 3ο Μεσογειακό  Μαθητικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας με  θέμα: "Σχεδιάζοντας το σύχρονο υπόδειγμα της πατρίδας μου. Πολιτισμός - Κοινωνία - Δημοκρατία:  Η οπτική των νέων".   Το σχολείο μας συμμετείχε  με 23 μαθητές και τρεις εκπαιδευτικούς (κ. Ιωάννα Κουραμπέα,  Διευθύντρια, κ. Δήμητρα Παναγιωτοπούου, Υποδιευθύντρια και κ. Μαρία  Κομνηνού, φιλόλογο). 

 

 • Το Σχολείο μας συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο και στην Επιμορφωτική Ημερίδα  που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄Αθήνας και η Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένειος Ντελακρουά» στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2016 με τίτλο «Ο Αριστοτέλης στο Λύκειο». 

 

 • Τα τμήματα της Α Λυκείου (Α2, Α3) του 2ο Λύκειου Πεύκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λασκαρίδειο ίδρυμα (Πραξιτέλους 169 και Μπουμπουλίνας), στις 31-1-2017 και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:  Η ζωή, ο έρωτας, ο θάνατος: πόσοι τρόποι να διαβάσεις τον κόσμο, Από τα πάθη του Ρομαντισμού έως το Μεταμοντέρνο: στιγμές της ιστορίας των λογοτεχνικών ρευμάτων, διάρκειας: 90 ́.      Εισηγητής ήταν ο Βασίλης Βασιλειάδης, Ερευνητής Α ́, Τμήματος Γλώσσας & Λογοτεχνίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και παρουσίασε τα λογοτεχνικά ρεύματα με την υποστήριξη της τέχνης (φωτογραφίας και ζωγραφικής). Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Ληξουριώτη Παναγιώτα (ΠΕ02), Βαϊόπουλος Δημήτρης (ΠΕ02), Ζαμπάρα Σπυριδούλα (ΠΕ02).

 

 • Άλλη μια επιτυχημένη δράση του σχολείου μας ολοκληρώθηκε. Αντιπροσωπία μαθητών μας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Εγγλέζου πήρε μέρος στο 20ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (AMUN 2017) , στο ξενοδοχείο Novotel (17-19/3/2017). 

 

 • Οι μαθητές του Β1 του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος των Αρχαίων Έλληνικών και με τη βοήθεια και τη διδασκαλία του Θεόδωρου Οικονομίδη και του φιλολόγου του σχολείου μας Χρήστου Κρητικού παρουσίασαν τη Σοφόκλεια τραγωδία ''Αντιγόνη" στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης . Η εκδήλωση έγινε με συνεργασία του Σχολείου μας με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! 

 

 • Την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, η Γ΄  Λυκείου παρακολούθησε δίωρο βιωματικό σεμινάριο με θέμα την "Ασφαλή Οδήγηση" που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς".

 

 • Το σχολείο μας συμμετείχε στην 35η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΥΡ) (7-8 Απριλίου 2017). Οι μαθητές μας Βασίλης Βάρσος (Γ΄  Λυκείου) και Γιώργος Κωνστάντος (Β΄  Λυκείου) επιλέχθηκαν να συμμετάχουν στα τοπικά και διεθνή φόρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

 

 • Φωτογραφίεςαπό την εκπληκτική παράσταση των μαθητών μας του Β5 " Αντιγόνης αποσπάσματα", υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της κ. Γκέλυς Χρυσοσπάθη. Το θέατρο ήταν κατάμεστο και οι συντελεστές της παράστασης απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα. Μπράβο σας παιδιά!!!

 

 • Eκπαιδευτική επίσκεψη στους Δελφούς και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (24/4/2017) στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος: "Δελφοί: από τις αμφικτιονίες έως τη σύγχρονη δελφική ιδέα" .  To πολιτιστικό πρόγραμμα  που εκπονήθηκε το έτος 2016-2017 και αφορά την πολιτική και λογοτεχνική προσέγγιση του οράματος συναδέλφωσης, από τις αρχαιοελληνικές  Αμφικτυονίες έως την Κοινωνία των Εθνών, τον ΟΗΕ και την Ενωμένη Ευρώπη, αλλά και τη Σικελική ιδέα που διαχέεται στη νεοελληνική ποίηση. Εκπαιδευτικοί:  Ληξουριώτη Π., Βαϊόπουλος Δ. 

 

 • Δευτέρα 8 Μαΐου 2017. Τελευταία ημέρα των μαθημάτων και κλείσαμε με μια σημαντική περιβαλλοντική δράση: Φυτέψαμε τρεις ροδιές και τέσσερις λεμονιές στο σχολείο μας, ευγενική προσφορά του Ιστορικού και Λαογραφικού Συλλόγου "Πευκιώτικες Ρίζες". Οι μαθητές μας είδαν πώς ανοίγουμε ένα λάκκο για φύτευση δένδρου και πώς το φυτεύουμε και κάποια δένδρα τα φύτεψαν οι ίδιοι οι μαθητές μας. Στη δράση αυτή συμμετείχε και ο Δήμαρχος της Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος έδειξε και πώς φυτεύουμε στην πράξη, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ κ. Χρήστος Φωτίδης και βέβαια η πρόεδρος του Συλλόγου "Πευκιώτικες Ρίζες" κ. Ζωή Πιπερίγκου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ευχαριστούμε όλους θερμά γι΄ αυτή τη δράση.