• Την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στα πλαίσια της 1ης Πανελλήνιας ημέρας Σχολικου Αθλητισμού στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν πολλές και διαφορετικές δράσεις με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα – όλοι διαφορετικοί , όλοι ίσοι». 

 

 • Αντιπροσωπεία μαθητών του 2ου ΓΕΛ Πεύκης συμμετείχε στο 1ο μαθητικό συνέδριο στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη από 24-27 Οκτωβρίου  2014. 

 • Στις 6 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε δίωρη διασχολική επιμορφωτική συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν φιλόλογοι από το 1ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ, το  2ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ, το ΓΕΛ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, το  5ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ και το 8ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ με θέμα: " Το στοιχείο της διαθεματικότητας στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας.  Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο κ. Μαρία Κωττούλα, ΠΕ02, και το 2ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ. Εισηγήσεις : Σχολικής συμβούλου κ. Κωττούλα Μαρίας και Διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ Πεύκης κ. Κουραμπέα Ιωάννας .

 

 • Την Παρασκευή 14.11.2014, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του τμήματος Β4 του Σχολείου μας στο «ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ», η οποία αφορούσε στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, με κεντρικό θέμα: «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ».  Υπεύθ. καθηγήτρια: Παναγιωτοπούλου Δήμητρα, ΠΕ02, Υποδιευθύντρια 2ου ΓΕΛ Πεύκης.

 

 • Στις 10 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές της Β΄  Λυκείου παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου σεμινάριο σχετικά με την πρόληψη των εφήβων από τις εξαρτησιογόνες ουσίες από κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ. 

 

 

 • Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Αγόρης Αντώνης, Αποστολοπούλου Μαρία και Γεωργαντά Ειρήνη συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό των φυσικών επιστημών (ΕΚΦΕ Ν. Ιωνίας)  για το EUSO 2015. 

 

 • Την Παρασκευή, 16-01-2015 η θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτις και ηθοποιός κ. Στέλλα Μαρή, μετά από πρόσκληση της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Μαρή Μαρίας, επισκέφθηκε το σχολείο μας και παρουσίασε με βιωματικό τρόπο την εμπειρία της από το θέατρο του δρόμου, με το οποίο έχει ασχοληθεί ("Ο Άμλετ αυτοκτόνησε") στο τμήμα Β4, το οποίο ασχολείται στο πλαίσιο της ερευνητικής του εργασίας με τις Τέχνες του Δρόμου (street art). Προβλήθηκαν και σχετικά βίντεο. 

 

 • Την Τρίτη, 20-01-2015 το τμήμα Β1 στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης παρακολούθησε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τη θεατρική παράσταση "Άμλετ" του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και μετάφραση του Διονύση Καψάλη. Το ρόλο του Άμλετ ερμήνευσε ο Χρήστος Λούλης και της Γερτρούδης η Αμαλία Μυτούση. Μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε συζήτηση των μαθητών με τους συντελεστές της παράστασης".                                                                                                                                                  Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Παναγιωτοπούλου Δήμητρα, Υποδιευθύντρια, συνοδός κ. Κουραμπέα Ιωάννα, Διευθύντρια. 

 

 • Την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015, τα τμήματα Α1 και Β1 στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης παρακολούθησαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, εκπαιδευτικό πρόγραμμα/παράσταση χορού με θέμα:«Η Σιωπή». Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση με τους συντελεστές.  Υπεύθυνη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας η κ. Παρασκευή Ξένου-Στρούζα. Συνοδοί καθηγητές οι κ.Δημήτρης Βαϊόπουλος και κ. Ελένη Εγγλέζου.

 

 • Την Πέμπτη, 05-02-2015, ο κ. Κρητικός Χρήστος διεξήγαγε δειγματική διδασκαλία στο Β2 τμήμα και στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Δίδαξε με καθοδηγούμενο διάλογο τη "Ρωμιοσύνη" του Γ. Ρίτσου. Τη διδασκαλία παρακολούθησε η Σχολική Σύμβουλος κ. Κωττούλα Μαρία, η Διευθύντρια κ. Κουραμπέα Ιωάννα, η Υποδιευθύντρια κ. Παναγιωτοπούλου Δήμητρα και οι φιλόλογοι καθηγητές/τριες: ο κ. Βαϊόπουλος Δημήτρης, η κ. Ληξουριώτη Παναγιώτα, η  κ. Καπλάνη Ειρήνη και η κ. Ντούλη Σωτηρία.Μετά το πέρας της διδασκαλίας ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

 

 • Την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015, Ημέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου, οργανώθηκε βιωματικό και διαδραστικό σεμινάριο σχετικό με το θέμα για την Α΄  Λυκείου στο αμφιθέατρο του σχολείου μας από τον καθηγητή της Πληροφορικής κ. Παπανικολάου Μιχαήλ.

 

 • Την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015, η Β΄ Λυκείου, μαζί με άλλους μαθητές της Β΄  Λυκείου των Λυκείων του δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης παρακολούθησε στο Δημοτικό θέατρο της Πεύκης τη θεατρική παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη και Δράση, προσφορά του ΠΕ.Α.Π. του δήμου.

 

 • Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο «ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ», στο πλαίσιο του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών της Β Λυκείου. Τα τμήματα (Β1 + Β4) του σχολείου μας παρακολούθησαν μια ερμηνευτική προσέγγιση της τραγωδίας του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ». Υπεύθυνη της επίσκεψης η Υποδ/ντρια  Παναγιωτοπούλου Δήμητρα, ΠΕ02 και συνοδοί οι καθηγητές Κρητικός Χρήστος  ΠΕ02 και Εγγλέζου Ελένη ΠΕΟ6 . 

 

 • Στις 11 Μαρτίου η Σχολική Σύμβουλος Β΄ Αθήνας κ. Κωττούλα Μαρία πραγματοποίησε δίωρη δειγματική διδασκαλία με διαθεματικό σενάριο για τα μαθήματα  της Β΄ Λυκείου Νεοελληνική Λογοτεχνία - Νεοελληνική Γλώσσα (Μ. Καραγάτσης, Τα χταποδάκια - Ρατσισμός) στο τμήμα Β4 στο πλαίσιο υποστήριξης των γλωσσικών μαθημάτων. Ακολούθησε συζήτηση - ανατροφοδότηση. Τη διδασκαλία παρακολούθησαν όλοι οι φιλόλογοι καθηγητές του σχολείου.

 

 • Στις 27-29 Μαρτίου 2015 αντιπροσωπεία μαθητών μας της Β΄ Λυκείου έλαβε μέρος στο 18ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (AMUN) στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Η χώρα που αντιπροσώπευσαν  ήταν η  Βραζιλία. Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Εγγλέζου Ελένη. 

 

 • Από 3-5 Απριλίου 2014 οι μαθητές μας Δεδούσης Βασίλης (Β1) και Τσενές Βασίλης (Β4) συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στις εργασίες της  31ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος. Επελέγησαν ως αναπληρωματικοί και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διεθνή φόρα καθώς και σε περιφερειακές και εθνικές συνόδους άλλων εθνικών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ξένου - Στρούζα Παρασκευή.

 

 • Την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015, η Γ΄  Λυκείου παρακολούθησε δίωρο βιωματικό σεμινάριο με θέμα την "Ασφαλή Οδήγηση" που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς".

 

 • "Σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη"  Εισήγηση της κ. Ιωάννας Κουραμπέα   στην εκδήλωση - αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη γέννηση και 10 χρόνια από το θάνατό του Μανόλη Αναγνωστάκη που έγινε  στην "Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης" στο Δημοτικό Θέατρο της Πεύκης στις 14 Μαίου 2015 από το 2ο ΓΕ. Λ. Πεύκης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.

 

 • Στις 16 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα του διαδραστικού πίνακα διεξήχθη συνεργατική διδασκαλία στο μάθημα των Μαθηματικών σε μαθητές της Β΄ Λυκείου με τη χρήση του λογισμικού GeoGebra από τον κ. Καρδαμίτση Σπύρο, καθηγητή μαθηματικών στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και την κ. Καββαδά Ευαγγελία, καθηγήτρια μαθηματικών στο 2ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του σχολείου μας για το σχ. έτος 2014 - 2015.