• Tην Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και οι τρεις τάξεις του Λυκείου μας παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο της Πεύκης το καταπληκτικό χορόδραμα της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ "The Cave", μια σύγχρονη ματιά στην αλληγορία της σπηλιάς από την  "Πολιτεία" του Πλάτωνα : Η ψεύτικη πραγματικότητα των "σκιών", η αφύπνιση, η αναζήτηση, η ανακάλυψη, οι συνέπειες ... δραματοποιημένα με ευαισθησία μέσα από σύχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων από τη σύγχρονη εποχή. 

 

  • Στις 18-12-2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη με το project του θεάτρου (Θέατρο και νέοι, δράση και επαγγελματική προοπτική), της Α λυκείου,  στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. H Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, αποτελεί  πολιτιστικό οργανισμό που έχει μπει δυναμικά στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου. Τη μαθητική ομάδα συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  Ληξουριώτη Παναγιώτα   (Φιλόλογος)  και  Μουστάκα Τριανταφυλλιά   (Τεχνολόγος). 

 

  • Στις 15 Ιανουαρίου 2014 οι μαθητές της Α’ τάξης που συμμετέχουν  στην Ερευνητική Εργασία «Δημιουργική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων-Δημιουργική γραφή» συνάντησαν στο χώρο εκδηλώσεων / βιβλιοπωλείο “Free Thinking Zone”, στο Κολωνάκι, τον γνωστό πεζογράφο  Χρήστο Χωμενίδη,του οποίου το μυθιστόρημα‘Λόγια φτερά’ προσέγγισαν στο πλαίσιο του project. Συνοδοί καθηγητές: Βαϊόπουλος Δημήτριος ΠΕ2, Εγγλέζου Ελένη ΠΕ6.  

 

  • Την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014, η Γ΄ Λυκείου παρακολούθησε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας σεμινάριο σχετικά με την οδική ασφάλεια από εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς"  

 

  • Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014, η Β΄ Λυκείου επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο.

 

  • Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 11 - 1 μ.μ. οι τρεις τάξεις του Λυκείου μας παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο της Πεύκης ημερίδα με θέμα : "Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο.

 

  • Το σχολείο μας συμμετέχει στο Δίκτυο Υποστηρικτών της Μεγάλης του Γένους Σχολής στην Κωνσταντινούπολη, ένα πνευματικό ίδρυμα που έχει αδιάλειπτη λειτουργία από το 1454. Στις 13 Μαρτίου 2014  μαθητές από δύο τμήματα των Ερευνητικών Εργασιών της Α΄ Λυκείου, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια κ. Ιωάννα Κουραμπέα και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κ. Δημήτρη Βαϊόπουλο και κ. Παναγιώτα Ληξουριώτη επισκεφθήκαμε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα μαζί με αντιπροσώπους και από τα άλλα σχολεία της περιφέρειάς μας που συμμετέχουν στο Δίκτυο. Εκεί συμμετείχαμε σε πανηγυρική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, ως εναρκτήρια των υπολοίπων εκδηλώσεων που θα οργανώσει το Δίκτυο κατά τη διάρκεια του επετειακού έτους 2014. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σταύρος Αρβανιτόπουλος, δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα τοπογραφία της Κωνσταντινούπολης από την αρχαιότητα έως και σήμερα, καθώς και την ιστορία και το έργο της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, προβάλλοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 

  • Στις 18 Μαρτίου 2014 η Β΄  και η Γ΄  Λυκείου παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου μας δίωρο σεμινάριο σχετικά με την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, το οποίο οργανώνει το τμήμα Αγωγής Υγείας  της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Β΄  Αθήνας σε συνεργασία με το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατ. Αττικής.

 

  • Οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Κοτούλα Χριστίνα, Πάστρα Ναταλία και Φουκαλά Κασσιανή συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό εργαστηριακό διαγωνισμό (Φυσική - Χημεία - Βιολογία) των ΕΚΦΕ Ν. Ιωνίας - Χαλανδρίου που έγινε το Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2014 για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2014. Για τη συμμετοχή τους απέσπασαν τιμητικό δίπλωμα.

 

  • Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου διοργανώθηκε ημερίδα για τα 560 χρόνια από την ανίδρυση της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε και το δίκτυο υποστηρικτών της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, στο οποίο συμμετέχει και το σχολείο μας. Το σχολείο εκπροσώπησε η Διευθύντρια κ. Ιωάννα Κουραμπέα και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Αγγελίδου Μαρία, Απτόγλου Ράνια, Κυλίτη Άννα, Πανταζή Σπυριδούλα και Τρύφων Μεταξία. Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο κ. Γαζεπίδης Γεώργιος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με την ιδιότητά του ως προέδρου της Ένωσης Μικρασιατών Πεύκης.