• Στις 28 Ιανουαρίου 2016 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, έγινε παρουσίαση του βιβλίου ΜΟΙΡΟΛΑ3 του Βαγγέλη Ραπτόπουλου από τη Λίνα Νικολακοπούλου και μαθητές του 2ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ. Ευχαριστούμε Ηλία Πολλάτο γι΄ αυτές τις βραδιές!! 

 

  • Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 έγινε στο σχολείο μας δειγματική διδασκαλία στα Μαθηματικά της Β΄ Λυκείου με θέμα την Παραβολή και με τη χρήση του λογισμικού SketchPad από τον κ. Μυλωνάκη Κων/νο. Την διδασκαλία παρακολούθησαν αρκετοί εκπαιδευτικοί μαθηματικοί, καθώς και οι τέσσερις σχολικοί σύμβουλοι των μαθηματικών. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος. 

 

  • "Βυζαντινό μεγαλείο και δράμα: η νεοελληνική λογοτεχνία σε ρόλο ιχνηλάτη". Πρώτες εικόνες από την πολύ επιτυχημένη εισήγηση του σχολείου μας στο μαθητικό συνέδριο για το Βυζάντιο ανάμεσα στην αρχαιότητα και τη σύγχρονη Ελλάδα, στα εκπαιδευτήρια Δούκα, με την ίδια την Ελένη Αρβελέρ να σχολιάζει και να παρεμβαίνει καίρια στις εργασίες των μαθητών. Μοναδική εμπειρία για όλους μας!! 

 

  • Ακόμη μια φορά μαθητές μας μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Ελένη Εγγλέζου βρέθηκαν σήμερα κοντά στα προσφυγόπουλα στον Ελαιώνα, προσφέροντάς τους μια ζεστή αγκαλιά.

 

  • Από 22- 24 Απριλίου 2016 έγινε η  33η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας, με τη δυναμική συμμετοχή των μαθητών μας Βασίλη Τσενέ και Νίκης Βέγκου, μαζί με την καθηγήτριά τους Ελένη Εγγλέζου. 

 

  • Το σχολείο μας πήρε βραβείο πρωτοποριακής δράσης στο θεματικό άξονα Προσφυγικό Ζήτημα στο διαγωνισμό "Συνυπάρχουμε αρμονικά" στο πλαίσιο του Δικτύου Σχολείων της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας "Σημερινός Μαθητής - Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου". Οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα μικρό ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό ζήτημα " Από το παρελθόν στο παρόν" με πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Ηλία Γιαμουρίδη και διάβασαν με συγκλονιστικό τρόπο ένα πεζό κείμενο της Αριέτας Μουστάκα και ένα ποίημα της Μαριλένας Γκάρτζιου οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Ηλιάνα Αλεξανδρή και Αγγελική Κανελλοπούλου. Ο Ηλίας Γιαμουρίδης συνόδευε στο πιάνο. Μπράβο παιδιά!!