Εκδρομή Α΄ΤΑΞΗΣ στη Λευκάδα 17-20/4/2024

Η 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Α ΄ΤΑΞΗΣ του σχολείου μας στη Λευκάδα-Πρέβεζα, θα πραγματοποιηθεί από  Τετάρτη 17-4-24 έως Σάββατο 20-4-2024.

Την εκδρομή ανέλαβε το ταξιδιωτικό γραφείο PROJECT TRAVEL με το οποίο έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση. Η διαμονή στη Λευκάδα θα γίνει στο ξενοδοχείο Ionianblue Resort & Spa 5*  http://www.ionianbleu.gr

 Το κόστος  συμμετοχής για κάθε μαθητή/τρια ανέρχεται σε 235€. Στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό και δείπνο σε μπουφέ, συνοδός Ιατρός καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, συνοδός του ταξιδιωτικού γραφείου, δωρεάν ξεναγήσεις στη Λευκάδα και στην Πρέβεζα καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής δωρεάν είσοδοι σε μουσεία, φόρος διαμονής.

Με την κατάθεση της υπεύθυνης Δήλωσης πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή 100€.  Το υπόλοιπο ποσό  των 135€  θα καταβληθεί έως τις  12-4-2024, στο σχολείο, ώστε να μπορούν να καταβληθούν στο πρακτορείο στις συμφωνηθείσες ημερομηνίες

 Οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στην Εκδρομή θα καλύπτονται με πρόσθετη «Ασφαλιστική Κάλυψη για ατύχημα ή ασθένεια». Παρακάτω το πρόγραμμα της Εκδρομής

1η Ημέρα 17-4-24

Συγκέντρωση στο σχολείο, ώρα 07.00 π.μ., επιβίβαση στα λεωφορεία στις 7.30π.μ. και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση θα περάσουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Στο Αντίρριο θα επισκεφτούμε το μουσείο της Γέφυρας, όπου θα παρακολουθήσουμε μια  παρουσίαση με το χρονικό κατασκευής της. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Ναύπακτο με το Βενετσιάνικο κάστρο. Εδώ θα δούμε τα σπίτια των αγωνιστών του 1821 Τζαβέλα και Μπότσαρη. Συνεχίζουμε, με προορισμό την Αμφιλοχία όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό και ξεκούραση. Αργά το μεσημέρι συνεχίζουμε την πορεία με προορισμό τη Λευκάδα.  Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα 18-4-24

08.00 Πρωινό- μπουφές.  Αναχώρηση 9.30πμ για περιήγηση της Λευκάδας. Θα επισκεφτούμε το Νυδρί στον κόλπο του Βλυχού. Στη συνέχεια θα τη Βασιλική και το Οινοποιείο «Λευκαδίτικη Γη» όπου θα γίνει περιήγηση στις εγκαταστάσεις του και ενημέρωση για τον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης και την αμπελοκαλλιέργεια στη Λευκάδα. θα γνωρίσουμε από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά την οινοποίηση , την παλαίωση και την εμφιάλωση του κρασιού. Μετά φθάνουμε στην Βασιλική νότια του νησιού, ένα μαγευτικό χωριό όπου θα γευματίσουμε. Στη συνέχεια αναχώρηση για Αγ. Πέτρο, Κάθισμα για να φθάσουμε στη Λευκάδα όπου θα την περιηγηθούμε.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο στις 17.00. Ξεκούραση ελεύθερος χρόνος, δείπνο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος. Διανυκτέρευση.   

3η Ημέρα 19-4-24

08:00 Πρωινό – μπουφές. Αναχώρηση στις 09.30 π.μ. μέσω Βόνιτσας για τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νικόπολης. Επίσκεψη στο Μουσείο και στον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο. Επίσκεψη και περιήγηση στην πόλη της Πρέβεζας, όπου θα υπάρχει χρόνος για φαγητό.  Αναχώρηση για Άρτα. Περιήγηση της Πόλης της Άρτας. Αναχώρηση από την Άρτα για την πόλη της Λευκάδας και το Ξενοδοχείο. Ξεκούραση ελεύθερος χρόνος, δείπνο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος. Διανυκτέρευση

4η Ημέρα 20-4-24

08:00 Πρωινό – μπουφές. Αναχώρηση στις 09.30 π.μ για μια περιήγηση στη Δυτική πλευρά της Ηπείρου. Θα περάσουμε από την υποθαλάσσια σήραγγα με προορισμό το Νεκρομαντείο  του Αχέροντα. Επόμενος σταθμός οι πηγές του Αχέροντα. Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε τη Γραφική Πάργα. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Αναχώρηση για το Μεσολόγγι όπου θα επισκεφτούμε το τείχος του και τον Κήπο με τα γλυπτά προς τιμήν  των Ηρώων της Επανάστασης. Στη συνέχεια αναχώρηση και επιστροφή περίπου στις 9.00μμ στο σχολείο.   

Το πρόγραμμα της Εκδρομής είναι υποχρεωτικό για όλους. Οι μαθητές οφείλουν να συμμορφώνονται στις οδηγίες και τις υποδείξεις των συνοδών. Αρχηγός Εκδρομής: Ζαμπάρα Σπυριδούλα (6972910281), Συνοδοί: Βαϊόπουλος Δημ.(6973848391),  Κρητικός Χρ. (6948245342)